top of page
masaaki-komori-kTIUw1Icizc-unsplash.jpg

OVER ONS

hmcare-hanneke-van-miltenburg.jpg

Hanneke

Nadat ik in 2013 mijn re-integratie als verpleegkundige had doorlopen wist ik dat ik richting de GGZ wilde i.p.v. ziekenhuisverpleegkundige. Ik ben gestart bij Victas verslavingszorg en alle vormen van verslaving wat vaak aan een stukje psychiatrie vastzit, tegengekomen. Ik ben altijd de mens achter de verslaving of psychiatrische belemmering blijven zien. Ook zag ik vaak dat ik behoefte had te “normaliseren”en de persoon als volwaardig mens te beschouwen.

Na Victas ben ik bij de Lievegoed kliniek in Bilthoven gaan werken waar mensen met verslaving of psychiatrische problematiek opgenomen konden worden vanuit een antroposofische inslag. Dit alles meegenomen wist ik dat ik voor mijzelf wilde gaan werken met de nadruk op het normaliseren, stabiliseren en focussen om mensen hun eigenwaarde laten herontdekken.

 

Omdat ik zelf al lange tijd weet wat het effect van paarden is, ben ik me gaan specialiseren als psychosociaal therapeut met inzet van paarden waar mensen kunnen ontdekken waar de belemmeringen vandaan komen. Hierbij gebruik ik o.a. de CREF methode.

 

''ALS THERAPEUT VIND IK DE PERSOONLIJKE ONTWIKKELING EN DE ZOEK- EN 
ONTDEKKINSTOCHT VAN EEN PERSOON DIE
IK BEGELEID HET BELANGRIJKST.''

hmcare-hanni.jpg

Hanni

Ik ben Hanni, ik woon sinds 2020 hier. Ik heb hiervoor in Duitsland gewoond en moest ik helpen bomen slepen, daar was ik best goed in. Maar ik ben ook heel erg gericht op de mensen, ben altijd blij als ik je zie en krijg graag aandacht, daarvoor geef ik je bescherming terug en help ik je ontdekken wat voor jou belangrijk is.

hmcare-wilma-2.jpg

Wilma

Ik ben Wilma, heb al iets meer levenservaring en laat zien waar ik behoefte aan heb, maak me niet meer zo druk erom wat anderen vinden van mij en merk dat dat eigenlijk voor iedereen oké is. Dus ik zeg relax dan komt 't wel goed.

hmcare-doortje-in-de-sneeuw.jpg

Doortje

Ik ben Doortje, de kleinste van 't stel, ik moet goed voor mezelf opkomen want anders nemen de anderen de leiding. Soms vind ik dat wel oké, maar als ik lekker mijn eigen pad volg dan lopen die andere twee als makke schaapjes achter mij aan.

Joey

Ik ben Joey, een kruising Berner sennen met een Labrador zeggen ze. Maar dat maakt niet uit, ik ben wie ik ben en ze noemen me Joey. Ik heb een grote mond maar een klein hartje. Daarom ga ik snel blaffen, maar als ik je eenmaal in m'n hart heb gesloten dan wil ik eigenlijk niet meer dat je weggaat....

Tja een hondenleven...

hmcare-joey.jpg
hmcare-jack.jpg

Jack

Jack is onze stal kat. Als je bij ons komt zie je Jack vast en zeker. Hij observeert en aanschouwt, lijkt te genieten van wat hij ziet gebeuren. En als hij er behoefte aanheeft komt hij wat aandacht halen.

bottom of page