Onze werkwijze
Na een eerste kennismaking en jouw beslissing om met ons de ontdekkingstocht aan te gaan, brengen we jouw hulpvraag in kaart. Samen bepalen we wat jouw doelen en verlangens zijn en stellen we een plan op waar beide partijen achter staan. We evalueren dit plan regelmatig om ervoor te zorgen dat het aan jouw behoeften blijft voldoen. Onze aanpak is zowel stapsgewijs als methodisch, met een combinatie van gerichte en intuïtieve interventies.
Basisbehoeften en methoden
Bij HMCare werken we vanuit de basisbehoeften die voor iedereen hetzelfde zijn aan het begin van het leven. Dit vormt de kern van onze begeleiding. We maken gebruik van de CREF-Methode, die helpt om deze basisbehoeften te identificeren en te vervullen. Daarnaast kunnen we ook gebruik maken van de Zelfredzaamheidmatrix (ZRM). Deze matrix helpt ons om jouw zelfredzaamheid op alle levensgebieden in kaart te brengen en te versterken.
​
In onze begeleiding besteden we aandacht aan jouw hechtingspatronen. Dit helpt ons om te begrijpen hoe deze patronen jouw huidige gedrag en relaties beïnvloeden. We maken gebruik van verschillende technieken om jouw intrinsieke motivatie te versterken en je te ondersteunen in het maken van positieve veranderingen.
​
We hopen dat jouw zoektocht naar oplossingen of het overwinnen van angsten zal veranderen in een nieuwsgierige ontdekkingstocht, waarbij je met zelfliefde naar jezelf kunt kijken.
Maatwerk
Bij HMCare bieden we begeleiding op maat. Dit betekent dat we onze aanpak afstemmen op jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Indien gewenst, kunnen we het paard inzetten als co-coach. De interactie met paarden kan een krachtige aanvulling zijn op de therapie en biedt unieke inzichten en ervaringen.
​
De begeleiding kan plaatsvinden bij jou thuis of op onze locatie, Het Kleurrijk met PK. Samen kiezen we de omgeving die het beste past bij jouw comfort en behoeften.
Voor wie?
HMCare wil er zijn voor iedereen. Toch zijn er een aantal situaties waarin wij geen hulp kunnen leveren, namelijk als er sprake is van een hulpvraag op het gebied van behandeling, als er geen motivatie voor begeleiding is, als er een hoog risico op fysiek geweld is of als er sprake is van vrijheid beperkende maatregelen zoals in de Wet Zorg en Dwang beschreven.
Samenwerkingen
We werken samen met een netwerk van coaches en psychologen, elk met hun eigen expertise en de benodigde registraties. Indien nodig kunnen we deze specialisten inschakelen om jou de best mogelijke begeleiding te bieden.
Certificaten
HMCare heeft een BIG-registratie en is aangesloten bij Stichting Zorggeschil en de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), waardoor gedeeltelijke vergoeding via de zorgverzekering mogelijk is. Daarnaast beschikken we over het RBCZ-certificaat en het HKZ-kwaliteitscertificaat.